Her er samlet en række gamle dokumenter fra den forrige hjemmeside
OPSKRIFTER
Nogle af Thorolfs ynglingsopskrifter kan du se her - der kommer løbende flere til...
Thorolfs bålbrød: Urtepottebrød, Bålbrød, Kødspiserens snobrød, Kanelsnurrebrød, Grøntsagssnobrød, Madvafler og Lynsnobrød
Thorolfs supper: Mulligatawny
Thorolfs sylteopskrifter: Henkogning, Brombærsyltetøj, Slåenmarmelade og Hyldeblomstsaft
Thorolfs dyp og dressinger: Mayonnaise, Aioli, Ramsløgpesto og Ramsløg/skvalderkålpesto
Thorolfs ovnbrød og kager: Mettes havreboller, Mettes snegle med kokos/æble/daddelfyld
Thorolfs konfekt og snack: Bunis spejderkage, Sonas havregrynskugler, Soya-coatede nødder
Nethe Plenge, dejlig energisk kvinde, madskribent på Bryggebladet, cand. pæd og konfliktmægler, madblogger, og meget andet har sammen med sin søn forfattet en skøn lille pamflet med en ugemenu tilrettelagt så ROskildefestivallen kan blive en lækker, sund og fornøjelig MAdoplevelse. Opskrifterne er alle baseret på tre indkøb, fornuftig omtanke og primitive forhold.
ROMA Nem mad for festivalcampister: http://www.e-pages.dk/smagpaafestival/1/
PAKKELISTER OG ANDRE GODE RÅD
Hygiejne
Hænder kan sætte en hel spejdergruppe på toilettet: Det er rigtig træls at tilbringe en lejr med dårlig mave og tyndskid - så spejdere vasker ALTIDhænder efter toiletbesøg og før de laver mad. Når du er spejder, lærer du, hvordan du har en god håndhygiejne, selv om du bor midt på en mark uden rindende vand.
Tænder skal holde hele livet, så dem husker vi ALTID at passe godt på.
Fødder skal bære os gennem strabadserne som spejder. Pas dem godt og klip dine negle korrekt. Du lærer at behandle vabler, hvis uheldet skulle være ude...
Kroppen risikerer et tvangsbad, hvis dine ledere synes, det bliver for fælt!Men vi er ret afslappede...
- Og hvis du har menstruation, så finder vi ud af at hjælpe med lidt ekstra badning, hvis det er muligt
Hår skal være lusefri, når vi tager på lejr. Giv besked til din leder, hvis der er behandling i gang!
Fy fy fy fy fy, det må man ikke...
Bare fødder er helt forbudt i spejderregi - fodskader betyder manglende mobilitet - manglende mobilitet betyder slut på alt det sjove; både for dig selv, din leder, der skal hjælpe med behandling og måske også for din gruppe. På med sandaler, sko eller støvler af hensyn til både dig selv og til fællesskabet...
Klæd dig på efter trelagssystemet
- når du skal på løb og hike. Det hjælper dig til at holde dig varm, samtidig med at det hjælper dig, hvis du bliver for varm.
1. lag: Basislaget - svedtransporterende termoundertøj. Undertøjet skal være forholdsvis tætsiddende og skal til aktivitet helst være lavet af kunststof, f.eks. polyester. Undertøjets funktion er at suge sveden væk fra kroppen, transportere det videre ud i de næste lag og derved sørge for at holde kroppen varm og tør inderst inde.
2. lag: Isolerende lag - en god fleece/uldtrøje. Fleecen/ulden har den funktion at sørge for varme til kroppen, samtidig med at den suger fugten og vandet fra undertøjet og transporterer det videre væk fra kroppen.
Forskellen på fleece og uld er at fleece er lettere og mere hurtigtørrende end uld. Uld derimod varmer godt og er et naturligt og odor frit materiale.
3. lag: Skal-laget - din jakke. Den fungerer som det vind, vandtætte og åndbare lag.
Der findes mange forskellige typer jakker, men strengt taget kan man dele dem op i to.
Hardshells er jakker med en 100% vandtæt membran/belægning og tapet syninger. Fordelen ved en hardshell er, at den er vandtæt og holder dig varm og tør når vejret raser. Ulempen er at at trods åndbare materialer kan det tit være et problem at komme af med varmen, når du er i aktivitet.
Softshells er jakker uden en vandtæt membran eller belægning. Softshell materialer er oftest yderst åndbare og vind- og vandafvisende. Fordelen ved en softshell er at den er let, behagelig og yderst åndbar. Ulempen er at softshells ofte kan klare en let byge, men kommer til kort når det rigtigt regner.
Udover disse lag kan du bære din spejderuniform!
Tænk også på om du har gavn af hue, vanter og buff/halstørklæde...